За поредния случай на домашно насилие съобщават от Районна прокуратура –

...
За поредния случай на домашно насилие съобщават от Районна прокуратура –
Коментари Харесай

71-годишен мъж преби жена си и я заля с бензин

За следващия случай на домашно принуждение оповестяват от Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Гоце Делчев. Обвинението води следствие по досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета и насила посредством приложимост на мощ в изискванията на домашно принуждение, заплашване и несъблюдение на незабавна заповед за отбрана от домашно принуждение.

Досъдебното произвеждане е формирано на 03.08.2023 година за това, че на 02.08.2023 година 71-годишният Ф.Б. не извършил заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение.

Въпреки че бил отхвърлен от жилище на ул. „ Славянска “ в с. Абланица, област Благоевград, той влезнал в него. В хода на следствието и въз основа на показанията на разпитаните очевидци са събрани доказателства и за осъществените от него други закононарушения.

На 27.07.2023 година обвиненият предизвикал на З.З. телесна щета. Ударил я с туба и я залял с бензин по лицето.

Побоят и принуждаването посредством приложимост на мощ и заплашване по отношение на потърпевшата са осъществени в изискванията на домашно принуждение и са предшествани от редовно практикуване на физическо и психическо принуждение от негова страна по отношение на дамата.

С разпореждане на прокурор причинителят на действията Ф.Б. е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието не престават, съобщи tribune.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР